Zavod za stanovanje, tvrtka u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, dobila je novog čelnika. Početkom tjedna Nadzorni je odbor za direktora te gradske tvrtke imenovao 31-godišnjeg Osječanina Krešimira Novoselića, pravnika koji je pravosudni ispit položio u siječnju ove godine.

Novoselić na funkciju čelnika Zavoda za stanovanje dolazi iz Odvjetničkog društva Schmidt & Mundweil j.t.d. Osijek, gdje je kao odvjetnik radio na zastupanju stranaka na sudu i pred drugim državnim tijelima, sastavljanju tužbi, žalbi i drugih podnesaka te sastavljao ugovore i pružao pravne savjete. Iz njegovog životopisa izdvaja se da je aktivan u volontiranju, a kao studentski pravobranitelj na Pravnom je fakultetu od 2014. do 2017. volontirao na rješavanju studenata  i savjetovanju studenata vezanih uz njihova prava.
“Ovo je formalno moj drugi radni dan i trebat će još neko vrijeme da se prouči sva dokumentacija pogotovo financijska pravna i tehnička pa ćemo onda moći donijeti konkretne zaključke vezane za poslovanje Zavoda, izjavio je za Radio Osijek Krešimir Novoselić.
Zavod za stanovanje najveći osječki upravitelj stambenog fonda. “Zgrade u Osijeku većinom su starije, izgrađene prije 1987. godine tako da je potrebno puno popravaka i stvari koje treba unaprijediti ali naravno da ćemo inzistirati na osobnom kontaktu s upraviteljima zgrada i suvlasnicima kako bi oni nama mogli što bolje prenijeti stanje njihovih zgrada i ono što je potrebno popraviti i unaprijediti”, izdvojio je Novoselić jedan od glavnih problema u upravljanju dodavši kako je energetska obnova zgrada jako koristan projekt: “Energetska obnova dovodi do smanjenja potrošnje toplinske energije za čak peterostruki iznos čime se smanjuju troškovi koji terete suvlasnike, povećava se vijek i vrijednost zgrade, a uz to štitimo i okoliš. Suvlasnici imaju dvije opcije: jedna je preko kredita a druga preko sufinaciranja fonda i oni odlučuju koju će opciju odabrati ovisno o stanju njihove pričuve i raspoloživim financijskim sredstvima. To je jedan odgovoran projekt koji dovodi do povećanja pričuve za svakog od suvlasnika, ali u konačnici, taj se trošak prebije smanjenom potrošnjom grijanja i s vremenom je to korist za sve suvlasnike. Želimo transparentno i otvoreno surađivati sa svim suvlasnicima da nam se u bilo kojem trenutku mogu obratiti sa svojim problemima, prijedlozima i mišljenjima i želimo da oni aktivno sudjeluju u cijelom procesu energetske obnove, odnosno uključiti ih čak kao obvezne sudionike, kako bismo što bolje mogli pružiti našu uslugu”, rekao je novi direktor osječkog Zavoda za stanovanje, Krešimir Novoselić.