O nama

O NAMA

IMPRESSUM

Udruženje stanara grada Osijeka, A.Waldingera 11, Osijek

tel./fax. 031 369-069

e-mail: usgos1993@gmail.com

IZVRŠNI ODBOR:

Milan Kamenko, predsjednik

 Dubravka Borovac, zamjenica predsjednika

Vlasta Auguštin

Ivica Đeri

Domagoj Šuster

Darko Grundler

Marica Miloš

NADZORNI ODBOR:

Alen Vukašinović, predsjednik

Zdenko Šimunović

Sunčica Stanić

POVJERENSTVO ZA ZAKONODAVSTVO RH:

Milan Kamenko

Zdenko Šimunović

 

Udruženje stanara grada Osijeka utemeljeno je 1993. godine i od tada kontinuirano djeluje kao nestranačka i neprofitna udruga u životu grada. Rad je volonterski sa željom učiniti život u Osijeku ljepšim i kvalitetnijim. Okuplja vlasnike kuća i stanova, suvlasnike, najmoprimce, osobe u podnajmu, korisnike socijalnih stanova. Temeljna zadaća nam je ostvarivanje prava na dom. U proteklim godinama tisuće naših članova otkupilo je stanove i postalo njihovim vlasnicima.  Mnogi trebaju savjet u ostvarivanju svojih građanskih prava. Udruženje sudjeluje u edukaciji građana. Samo je u novije vrijeme izdalo pet priručnika i to: Korisna znanja o stanovanju, Vodič kroz stambeno zakonodavstvo, Stanovanje i zaštita okoliša, Spasimo naše bunare i Svakom smeću njegovu vreću.

Temeljni ciljevi Udruženja stanara grada Osijeka usmjereni su na:

  • Zaštitu i promicanje interesa vlasnika stanova
  • Suradnju s upraviteljima radi kvalitetnijeg održavanja stambenih zgrada
  • Razvijanje kulture i kvalitete stanovanja – edukacija o toleranciji, kooperativnosti, poštovanju i zajedništvu stanovanja
  • Utjecaj na komunalnu infrastrukturu kroz suradnju s javnim i drugim poduzećima
  • Zastupanje stanara – suvlasnika pri formiranju zakonskih prijedloga i drugih propisa iz područja stanovanja

ČLANSTVO

Članstvo u udruženju osim mogućnosti rješavanja nastalih problema, daje mogućnost   direktnog uključivanja u rad, kako bi svoje znanje, stručnost, talent, sposobnost, stavove i prijedloge mogli pretočiti u ostvarivanje boljeg, sigurnijeg i ljepšeg života sebi, svojim susjedima, građanima grada Osijeka.

Član može biti pojedinac, vlasnik stana ili poslovnog prostora ili pravna osoba koja je vlasnik stana ili poslovnog prostora u stambenim zgradama.

Član također može biti pomažuća (fizička ili pravna) osoba, koja svojim financijskim ili drugim prikladnim sredstvima, na zakonit način pomaže radu Udruženja.