Poboljšati komunikaciju građana i gradskih tvrtki

mediji o nama

U povodu obilježavanja nadolazećeg Svjetskog dana stanara, aktualni projekt pod pokroviteljstvom Grada Osijeka “Info dani Kultura stanovanja u urbanoj sredini” predstavili su Milan Kamenko, predsjednik Udruge stanara Grada Osijeka, dopredsjednica Dubravka Borovac, voditeljica projekta Vlasta Auguštin i Domagoj Šuster iz Media ortaka za reklamu i marketing.

Kamenko je izjavio da je njihovo udruženje jedno od triju udruženja koja postoje u Hrvatskoj. Ove su godine odlučili provesti projekt Info dani koji je nastavak dosadašnjih aktivnosti.

– Do sada smo tiskali brošure koje sadržajno obuhvaćaju opširnije teme, a sve su u cilju unaprjeđivanje kvalitete stanovanja. Važno nam je da živimo kvalitetno, a to je cilj našeg djelovanja proteklih godina. Niz je nematerijalnih i materijalnih faktora koji na to utječu. Nematerijalni u posljednje vrijeme imaju veće značenje jer su oni strateški, normativni i pretpostavka su za ove materijalne. Preširoka je to tematika, a ovaj naš segment vezan je uz povezivanje pružatelja komunalnih usluga i vlasti s krajnjim korisnicima odnosno građanima u sljedećim mjesecima – kazao je Kamenko.

Auguštin je rekla da će biti prisutni i na sajmu na Pampasu sa Zavodom za stanovanje, gdje će povezati građane upravo s rukovodstvom kako bi mogli dobiti neposredno odgovore.

– Mi smo posrednici između Grada kao nositelja aktivnosti i građana koji su često u neznanju pa se obraćaju nama te ih mi dalje usmjeravamo i savjetujemo. Mi ne rješavamo probleme, nego ih upućujemo tamo gdje ih mogu riješiti. Zamijetili smo da manjka komunikacija građana sa svojim problemima i Grada odnosno rukovoditelja glavnih gradskih tvrtki. Zato je i nastao ovaj projekt kako bi približili građane s rukovoditeljima, odnosno omogućili njihovu neposrednu komunikaciju – kaže Auguštin, najavivši i virtualnu konferenciju za 15 dana. D. Pejić

 

Izvor: Glas-slavonije.hr