Nastaviti unaprjeđivati kvalitetu života građana

Arhiva

25 GODINA DJELOVANJA UDRUŽENJA STANARA GRADA OSIJEKA

Kontinuiran i predan rad već četvrt stoljeća bio je glavni povod svečanom kontekstu Godišnje izvještajne skupštine Udruženja stanara grada Osijeka na kojoj su, uz glavne točke dnevnog reda, dodijeljena priznanja dugogodišnjim članovima, a sve je naposljetku zaokruženo prigodnim domjenkom i degustacijom vina. Protekloga je ponedjeljka USGOS tako u prostorijama GČ Gornji grad ugostio brojne sponzore, kao i predstavnike lokalne samouprave koji su zadovoljni dosadašnjom suradnjom tijekom impresivnih 25 godina odlučili i dalje sudjelovati u rješavanju stanarskih problema svojih sugrađana.

– Smatram da je primarna svrha ovakvih udruženja ukazati na sve ono što se događa u našem gradu, zato ih mi u svim kvalitetnim projektima beskompromisno podržavamo i veselimo se nastavku suradnje s ciljem poboljšanja kvalitete života naših sugrađana – rekao je Boris Piližota, zamjenik osječkog gradonačelnika, ujedno čestitajući predsjednici USGOS-a Vlasti Auguštin na dosadašnjem radu i zalaganju. Čestitkama su se pridružili i predstavnici sponzora i suradnika: Bojan Bodražić iz Zavoda za stanovanje d.o.o., Alen Vukašinović, direktor tvrtke Osječki sajam, Dejan Lončarić iz Dimnjaka d.o.o., Alen Prnjat u ime Vodovoda Osijek, Stevo Anetić u ime Unikoma i Jelena Dodig u ime Hrvatske stranke umirovljenika.

– S ponosom danas obilježavamo 25 godina od osnutka Udruženja, ali naglašavamo i kako ćemo se, kao i do sada, orijentirati na provođenje redovnih aktivnosti i projekata, kao i na rješavanje aktualnih problema stanara grada Osijeka. Izvještajna skupština tako je odlično poslužila da napravimo pregled proteklog razdoblja, ali i da obavijestimo naše članove i sponzore o daljnjim koracima koje planiramo poduzeti u budućnosti – objasnila je Vlasta Auguštin, ukazujući kako se u njihovu dugogodišnjem djelovanju skupilo zaista mnogo pozitivnih priča, kako zadovoljnih stanara, tako i predanih članova USGOS-a.

AKTUALNI SU PROBLEMI STANARA ZAŠTIĆENI NAJMOPRIMCI I DIZALA

Predsjednica USGOS-a objasnila je kako su jedan od najvećih aktualnih problema upravo zaštićeni najmoprimci koji će tijekom sljedećih pet godina zasigurno izgubiti svoj privilegirani status. S druge strane, možda i najveći problem koji je protekloga tjedna ponovno aktualiziran jest nedostatak dizala u mnogim zgradama diljem Hrvatske, ali i Osijeka.

– Predloženo je raspisivanje natječaja za realizaciju projekta do kraja ove godine kojim bi se povukla sredstva iz Europskih fondova za ugradnju dizala. Moguće rješenje koje predlaže USGOS jest dogradnja etaže na nižim, primjerice četverokatnim zgradama – objašnjava Auguštin, naglašavajući kako su u tom prijedlogu najveći problem urbanistički planovi i statika samih zgrada, ali smatra kako bi se u sljedećem razdoblju, od 2021. do 2027., ipak moglo pronaći primjereno rješenje u sklopu fondova Europske unije.

M. Mandić