UNIKOM O PREVELIKOJ KOLIČINI KOMUNALNOG OTPADA Vić: Prepune kante nećemo prazniti!

Arhiva

Pražnjenje kanti za komunalni otpad jednom tjedno, čini se, ne ide na ruku svim građanima. Tako mnogi građani ispred zgrade, odnosno kuće, izvoze zelene kante koje se zbog količine otpada ne mogu do kraja zatvoriti. Osim što stvaraju neugodan miris, takav je prizor i dosta neugodan za oko, no neki za to ne mare.
– Dogodi nam se u zgradi da imamo baš još jednu ili dvije vrećice smeća i nema smisla da ih ostavljamo za sljedeći tjedan. Zato ih pokušamo staviti u kante koje se prazne taj tjedan da ne bismo u prostoriji gdje stoje kante te vrećice stajale čak punih sedam dana. Mislim da je bolje da se prazne, nego da ih se ostavi, a iako to kod nas nije bio slučaj, čuo sam da u nekim slučajevima kante koje nisu zatvorene djelatnici Unikoma ne žele odvesti – ispričao je sugrađanin s Juga 2.
Odgovor na ovu dvojbu dao je direktor Unikoma Davor Vić koji podsjeća na novu Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom te plaćanje prema volumenu. Ako se dogodi da je zelena kanta otvorena, odnosno da cijeli otpad ne stane, ubuduće se takva kanta neće odvoziti. – Nismo još pribjegli tome, nego ćemo davati tzv. žute kartone. No, nastavi li se događati da su kante prepune i otvorene, nećmo odvoziti smeće. Naime, zakupljen je volumen, a ako je kanta otvorena, znači da je otpada previše – zaključio je direktor Vić.

M. Mihelić

Izvor: Glas Slavonije