OSIJEK ISTAKNUT KAO POZITIVAN PRIMJER U ZBRINJAVANJU OTPADA – predstavljen vodič Hrvatske udruge stanara

Arhiva

Grad Osijek nalazi se u skupini od 300 najuspješnijih europskih gradova po pitanju prikupljanja, selektiranja i gospodarenja komunalnim otpadom. Brojke su iz godine u godinu sve bolje, tako je Unikom prošle godine, primjerice, prikupio 1500 tona papira i 450 tona ambalažne plastike. Nastavlja se i dalje, posebice u dijelu gradnje kompostane… Sve je to sa svrhom kako bi se smanjile količine miješanog otpada, što Unikom radi u čvrstoj suradnji s gradskim vlastima.

snimio Davor KIBEL, Osijek, 29.01.2016. uhaèeva 9, Press: Predstavljanje Vodièa Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada ------ 3xcolor osijek
snimio Davor KIBEL,
Osijek, 29.01.2016. Kuhačeva 9, Press: Predstavljanje Vodiča Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada

Nije ništa neobično da se stoga Osijek kao pozitivan primjer našao u “Vodiču s korisnim savjetima 2”, edukativnoj brošuri kojom se nastoje educirati građani o potrebi zbrinjavanja otpada koji proizvedi čovjek. Vodič je zajednički projekt Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada, Udruženja komunalnog gospodarstva HGK, Udruge gradova i HAKOM-a. Na predstavljanju vodiča jučer u gradskoj upravi, uz domaćine, gradonačelnika Ivana Vrkića i Stevu Anetića, rukovoditelje RJ Čistoća Unikoma, te Vladimira Stanića iz osječkog Udruženja stanara, nazočili su Milan Jokić kao predstavnik Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada, Darijo Runtić, predstavnik Udruge gradova i Anto Klanac, predstavnik Udruženja komunalnog gospodarstva HGK.

– Želimo podići svijest o onome što danas u selektiranju otpada radimo, a što će koliko sutra biti zakonska obveza – naglasio je Jokić. Vrkić je istaknuo zadovoljstvo što Osijek još jednom svojim primjerom može biti uzor drugim gradovima. (D. Kuštro)

Izvor: Glas Slavonije, 30.siječnja 2016.