predstavnici udruženja stanara kod dogradonačelnika Denisa Ambruša

Arhiva
Još valja raditi na kulturi stanovanja

 

osijek, 3 listopad 2016, 10.00 sati - gradsko poglavaratvo, Kuhaèeva 9, Prijam Udruge stanara u povodu Svjetskog dana stanovanja - Ambruš +  Novinar: Dario Kuštro snimio zdenko pušiæ ------ 2xcolor osijek
Osijek, 3. listopad 2016., 10.00 sati – Gradsko poglavaratvo,
Kuhačeva 9, Prijam Udruge stanara u povodu Svjetskog dana stanovanja Novinar: Dario Kuštro
snimio: Zdenko Pušić

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš primio je jučer, u prigodi obilježavanja Svjetskog dana stanara, predstavnike Udruženja stanara grada Osijeka. Za tom udrugom je 24 godine postojanja, u tijeku je njezino kadrovsko upotpunjavanje i pomlađivanje, a u namjeri da se što više približe građanima osigurali su kontakte i komunikaciju preko mrežne i facebook-stranice. Ipak stanovanje u stambenim zgradama sa sobom nosi i podosta objektivnih problema.

– Kultura stanovanje je velik problem. Imali smo brojnih upozorenja kao su hodnici u zgradama prenatrpani, da ih pojedinci koriste kao svoje ostave. Zvali smo zbog toga i vatrogasce i policiju kako bi intervenirali – upozorila je Vlasta Auguštin, predsjednica udruženja. Dogradonačelnika Ambruša upoznala je i s problemom financiranja udruge. Naime, preko projekata na koje se javljaju ne uspijevaju pokriti sredstva potrebna za hladni pogon.

– Grad Osijek sudjeluje u osiguranju prostora i plaćanja režija, a redovno sufinanciramo i vaše projekte – rekao je Ambruš. No, jasno je da je gradu veličine Osijeka u kojemu pola stanovnika živi u stanovima potrebno ovakvu udruženje.

Udruženje će tijekom predstojećeg Osječkog jesenskog sajma imati izložbeni prostor, a Auguštin otkriva kako se na proljeće razmišlja i o organiziranju specijaliziranog sajma stanovanja. (D.Kuštro)

 

izvor: Glas Slavonije, 4. listopad 2016.